A co teď 1O.část

15.01.2013 19:37

Miro si otřel slzy a zvedl se z lavičky.pomalými kroky došel ke svému autu.V hlavě měl totálně duto,před očima umírající Danu a v srdci bolest a strach.

Těžce dosedl na sedačku řidiče,zabouchl za sebou dvěte a prudce udeřil dlaněmi do volantu.

"Prečooo" zakřičel a hlavu sklonil jak nejníže to šlo,dlouhé blonďaté vlasy mu spadly kolem obličeje.Zíral nepřítomě na své boty a nevěděl co si má počít.

Své dlaně si po chvíli přesunul na obličej  zaklonil se na sedačce s hlubokým hlasitým povzdechnutím.

"Hele Šmajda" 

"Né to není on"

"Jo je" vyrušily ho hlasy a Miro sundal dlaně z obličeje.Za okénkem nalepené na skle uviděl dvě děvčata jak ho sledují.

"Čo je..." vyjekl Miro a cítil jak ho popadá neuvěřitelný vztek.

Děvčata se lekla a uskočila od okénka.

"Dajte mi pokoj,zmizte" zahuhlal  Miro a prudce šlápl na plyn.

Ani nevěděl jak dojel před svuj dům,zaparkoval a jeho pohled spočinul na baru,který se nacházel hned vedle.Neměl chuť jít domu a tak zamířil tam.

"Pivo a niečo ostré" poručil si a dosedl,číšník už ho znal občas sem chodil a tak mu donesl to co si obvyke dával.Miro do do sebe panáka kopl naráz.

"Ešte raz" poručil a číšník jen povytáhl obočí,nic neříkal a mlčky mu nalil další.Miro panáky ani nepčítal,bylo mu to fuk,chtěl prostě zapomenout,nic necítit a nic neřešit.Bylo teprve odpoledne a jemu už se hodně pletl jazyk.Položil hlavu na.bar.

"Noo ty vypadáš" uslyšel najednou vedle sebe,když zvedl oči uviděl Kiki.

"Som na šrot,mám vidiny" otočil se na číšníka a znova položil hlavu na bar.Číšník se na Kiki usmál a položil před ní účet" 

"Tak pojď jdeme domu" snažila se Mira podepřít a odvést domu.

Dalo to dost práce,ale nakonec si oddychla když ho opřerla o zeď a odemkla byt do kterého před chvíli jen strčila kufr a když viděla,že Miro doma není a auto je před domem napadlo jí,že si možná jen došel na jedno.No teď vidí že jich bylo víc,usmála se,trochu smutně,chtěla ho překvapitmže přijela o den dřív a on je zatím na mol.

...No nic...řekla si Kiki a vtáhla Mira dovniř.

"Zuj se" řekla a sama si vyzula vysoké kozačky.

"Hm"zahuhlal znova Miro a jeho snaha o vyzutí byla víc směšná než že by se  mu to nějak dařilo.

"Achjo"vzdchla Kiki a sehnula se k jeho nohám.

"Cha" zacechal se Miro a plácnul sebou na zeď.

Když se Kiki podařilo mu slíct i bundu a Miro konečně udělal pár kroku do obýváku kde se svalil na sedačku a snad okamžitě usnul Kiki si oddychla a pohladila ho po tváři,tak  moc se na něj těšila....Najednou jí něco píchlo do bosé nohy a na druhou se něco nalepilo.

"Co to je" řekla polohlasem a rozsvítila větší světlo.Všude pod stolečkem uviděla rýži,hrášek,zeleninu.

"Ježiš,co to je" podivila se znova a podívala se na spícího Mira.Poodešla do kuchyňky pro malý luxík a koberec vysála,pořád,ale kroutila hlavou.co že to má jako být.

Všimla si jetě špinavého nádobí v kuchyni a tak umyla i to a vešla do koupelny aby se po cestě vysprchovala a když už teda jí Miro přichystal takové uvítání pujde si pořádně odpočinout a vyspat se.Rozsvítila v koupelně a nevěřila svým očím,ve vaně byla napuštěná voda,ve které plavaly ruzné kelímky a poháry.Kiki absolutně nic nechápala.

"Co je zase tohle" řekla si a voddu vypustla.Když se plná rozpaků vysprchovala,oblíkla si svůj župánek,ještě zkontrolovala spícího Mira v obýváku a zamířila do ložnice.

"Sakra někoho tu měl???Nebo co toje?" nevydržela a hlasitě zaklela když uviděla obě půlky postele rozestalvé a přes deku přehozené svoje triko.Otočila se zamířila zpátky do obýváku.

"Miro" zatřásla s ním,ale Miro jen něco zahuhlal a nebylo mu vůbec rozumět.

"Miro" přidala Kiki na intenzitě hlasu i zatřesení.

Miro,ale znova jen něco zahuhlal a tak se Kiki dalších pokusů vzdala  odešla do ložnice plná pochyb a obav z toho co v bytě viděla,dlouho nemohla usnout podařilo se jí to až nad ránem,když se jí unavou začly klížit oči....

 

Hana ráno zavolala do nemocnice aby se zeptala jak se Dance daří a taky aby se dozvěděla jestli Miro došel za doktorem,jak ho prosila.Ulevilo se jí když se dozvěděla,že ano a že Dance je dnes maličkato líp a je schopná komunikace.Rozhodla se hned..dojde za ní a musí se vyřešit Matyáškův rodný list,není na co čekat.

"Matýsku"  zavolala na maličkého,ten přiťapkal s Blumlou v ruce a podíval se na tetu.

"Půjdeme k tatínkovi,jo...zase u něj počkáš,teta musí něco zařídit" vysvětlovala zas Matyáškovi pomaloučku aby pochopil co teď bude.Maličký na ní koukal,ale nic neříkal.

"Broučku,slyšel si mě? Půjdeme k tatínkovi" zopakovala mu Hana znova.

"Jo,tatyntovi" pokejval Matyášek hlavičkou a odběhl do pokoje.

Hanka mu připravila nějaké oblečení a pár potřebných věci a napadlo jí že už by mohla Mira požádat o telefonní číslo,protože by asi bylo dobré mu zavolat,že Matyáška vede.

"Dobře řeknu mu  něj" utvrdila sama sebe nahlas a dala se do oblíkání Matyáška...

 

Zvonek zvonil jako na lesy a Miro se jen převalil na sedačce,šíleně ho bolela hlava a puse a krku měl vyprahlo.

Kiki vylezla z postele a neochotně se courala ke dveřím.

"Miro sakra neslyšíš,vstávej,stejně to bude pro tebe" nadávala po cestě a zavazovala si župánek.Otevřela dveře a zůstala udiveně koukat,na starší ženu,která za ručičku drzěla malého kluka v modré čepičce s bambulí.
"Dobrý den" řekla Kiki nejistě a i Hanka byla trochu vyvedená z rovnováhy.

"Ježiši" udeřil do Mira blesk a vyskočil ze sedačky div znova nespadl zpátky.Najednou si uvědomil,že je Kiki už doma,že se včera pěkně ožral a že teď mu pravděpodobně ta ženská zase vede kluka.Dvěma kroky byl v předsíni.

"Tatyntovi" usmál se Matyášek když ho uviděl.Miro jen sepjal ruce u brady a měl pocit,že tohle je jeho konec..........................

 

 

 

 

Diskusní téma: A co teď 1O.část

Datum: 16.01.2013

Vložil: Diana

Titulek: A co teď 1O.část

... tak tohle už asi neokecá, no jsem zvědavá na pokračování ;)

Datum: 15.01.2013

Vložil: miro-smajda-daily.blog.cz

Titulek: A co teď 1O.část

Ty Mirovy sepjaté ruce to zabily :D hned jsem se podívala na tu fotečku a mám jasno :D perfektní :D Asi bude muset Kiki něco vysvětlit.. no, jsem zvědavá.. malej Matyáš hodně breptá :D :))

Přidat nový příspěvek