Počkám na tebe ?!?! 9.část

06.08.2013 19:02

"Nieje za čo" usmál se Miro a  z pod černých brýlí sledoval hlouček odcházejících děvčat,které si nadšeně sdělovaly právě proživší zážitek.

"Majte sa" špitl ještě,ale spíš už jen sám pro sebe a pomalu se otočil k Mattovi.

"Si dobrej?" podíval se  Matt zkoumavě na Mira a odpovědí mu bylo jen jeho pokývání hlavou.

Společně pak vešli do tmavé budovy a Miro se nejistě rozhlédl.

Neměl pocit,že by dnešní vystoupení nezvládl,ale kdyby měl na výběr,určitě by tu teď nebyl.

"Nooooo hurá,tlačí nás čas" rozlehl se  sálem  nedočkavý hlas Martiny a Miro se na ní jen letmo podíval.

"Promiň Miro,ale už je dost hodin,musí se zkoušet" zmírnila trochu svůj tón a s omluvným gestem se podívala na Matta,který jí sjel vyčítavým pohledem.

Mira neviděla ode dne co se o nehodě své ženy dozvěděl a tak nedokázala posoudit jak se cítí ani co prožívá.

"Promiň" zopakovala a sjela dlaní Mirovo předloktí.

"Jo dobrý" odpověděl tiše Miro a sundal z očí černé brýle.

Pomalu se rozhlédl a zamířil k malému podiu.

Martina sledovala jak pomaloučku vystupuje pár malých schůdků,které byly ze strany a uvědomovala si,že jindy by ho asi vůbec nezajímaly a s rozběhem by se na podium vyhoupl.

Miro se sehnul pro svou kytaru a lehce přejel její struny

Přivřel oči a jakoby už neexistovalo nic jiného začal vybrnkávat melodii jedné ze svých písní.

Kluci se jeden po druhém přidávaly a za chvíli už sálem  zněla kompletní melodie.

Miro aniž by své oči otevřel přistoupi k mikrofonu a připojil k ní svůj čistý a pronikavý hlas.

 

To z čeho měli všichni obavy se nesplnilo a Miro své vystoupení zvládl naprosto bravurně.Jakamile vyšel před nabitý sál,jakoby ho pohltila naprosto jiná dimenze a nikdo z přítomných neměl nejmenší šanci poznat co se v jeho nitru za poslední týdny odehrálo a jak moc  tenhle  blonďák,který na jevišti ze sebe vydával maximum ve skutečnosti trpí.

Miro sám ikdyž se tomu divil,nechápal kde se v něm  najednou vzalo tolik energie a síly,ale tleskající a skákající lidičky,volající jeho jméno a  zpívající s ním jeho texty ho naprosto zelektrizovaly a on byl najednou uvolněný a svou bolest  ukryl kamsi  hluboko...alespoň pro tuto chvíli.

"Ještě jednu...ještě jednu" burcoval nabitý sál a Miro se znova opřel do strun své kytary.

"Majtě sa....ďakujem" zakřičel ještě do mikrofonu a  vpadl do zákulisí.

"Byl si úžasnej.." usmála se Martina a chytla Mirovo ruku.

"Hm vďaka" věnoval jí Miro jen kraťoučký pohled a otevřel dveře do malé místnůstky,která mu sloužila jako šatna.

...Sprchu...potřeboval by sprchu...musí ještě zvládnout autogramiádu...říkal si a cítil jak ho síly opouštějí,už tu zase byla ta pichlavá bolest u srdce a výčitky svědomí,které mu říkaly,že zatímco on si tu užívá se svou milovanou muzikou,jeho Dituška je v nějaké díře,z které není úniku.

Miro si přikryl  dlaněmi obličej a aniž by vnímal Matta,který právě vešel si hluboce vzdychl.

"Bylo skvělý kámo.." poklepal mu Matěj na rameno aby Mira povzbudil.

 

 

Dita seděla  na tvrdém kavalci a pohroužena do svých myšlenek se stále  a každým dnem utvrzovala v tom,že to je právě Miro,její Miro,kdo nese hlavní a tu nejvěrší vinu na tom,že ona bude celé tři roky zavřená v téhle hroné malé místnosti se záchodovou mísou v rohu  a malým zamřížovaným oknem  skoro u stropu.

...To on..to ta jeho hloupá image ...na které si tak tvrdě a dětinstky zakádal v rámci své kariéry..myslel jen na sebe vůbec ho nezajímalo chce nebo cítí ona...jeho žena...vždyť nechtěla nic víc než  ukázat jejich lásku,být s ním a on? On na to kašlal,Jasně s Martinou ......Dita svou myšlenku raději nedonončila,,bolest a beznaděj,které jí ovládly bolestivě prostoupily celé její tělo.

Už tři týdny uběhly od soudu a ještě jeden a  bude mít povolenu Mirovu návštěvu,ale chce ho vůbec vidět???

Dita maličko popsedla chytla se za žaludek stále jí bolel,stále zvracela,nebylo snad nic co by v něm udrzěla.Cítila se tak moc slabá a unavená.

...A pane bože..ještě to nedostala..ale byla přece na prohlídce...ten doktor říkal v pořádku..NE PŘECE NEMŮŽE BÝT TĚHOTNÁ..TEĎ NE.........

 

 

 

 

Pokračování příště...............................

PROSÍM PÁR KONEMTÍKŮ,JAK SE VÁM NOVÁ POVÍDKA LÍBÍ. :)) DÍKY.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Počkám na tebe ?!?! 9.část

Datum: 07.08.2013

Vložil: monisak

Titulek: 9

tak jsem ted precetla 5dilu najednou a fakt me to dostava az se mi trossiiicku hrnuly slzy do oci!!!! nevim asi jsem fakt dost citliva :-):-)Ditu na jednu stranku chápu ze mu to dava za vinu svým zpusobem ma na tom maly podíl ale kdyby mela trochu rozumu tak za ten volant opila nesedne,ale zase když je clovek posileny alkoholem tak je velky hrdina!!!!!no ale kdyby byla tehotna tak by ji tam preci nemohly tak dlouho drzet ne???!!! nevim.uz ted se tesim na další dily zatím me tento pribeh nejvíce vzal,autorku moc moc chvalim ma obrovsky talent!!!!!!! klobouk dolu a autorko moc ti fandim a hlavne pokracuj ve psani bylo by skoda toho nechat a co takhle tve pribehy vydat???? :-) :-) :-)

Datum: 07.08.2013

Vložil: Jaňule

Titulek: Počkám na tebe ?!?! 9.část

Je to krásný,čtu to vždycky jedním dechem,tak jako všechny tvé povídky.Je fakt,že je to smutný,ale takovéhle téma asi moc humorných scén nenabídne,Ale vždycky se hrozně těším na nový díl.Píšeš fakt úžasně,to se nedá s jinými blogy nebo povídkami vůbec srovnat.

Datum: 06.08.2013

Vložil: Lucy

Titulek: 9.

Líbí moc! Jen je to zatím takové smutné...:/ Tesim se az se uvidí a bude to trochu veselejší ;) Jinak jsem zvědavá jestli je teda těhotná...? To už by to na ni melo být pomalu znát...ale když porad nic nejí.... :/

Datum: 06.08.2013

Vložil: https://miro-smajda-daily.blog.cz/

Titulek: 9.

No, to je právě ono.. Miro má muziku, fanoušky.. vždy bude v tomhle směru v jiném světe, protože bude mezi lidma..tam, kde ho to baví, co ho naplňuje..ale Dita zůstala odevzdaná svým myšlenkám, sama.. a nic jí nemůže naplnit v takové díře.. a ještě ke všemu těhotná? No tak to sem teda zvědavá, jak to bude dál.. je to super! :)

Přidat nový příspěvek