Počkám na tebe ?!?! 27.část

05.09.2013 09:27

...Preboha...mulujem ju...uvědomoval si Miro zase na plno a pokoušel se přinutit k tomu proč sem vlastně přišel.

Nemůže přece už couvnout,tolik věcí se změnilo,bude mít dítě...s Martinou,musí jí to přece říct. 

...Proč se na něj tak dívá.....tolik měsíců ho odmítala,nesměl jí navštívit,nesměl jí vidět. a teď...její pohled.. je v něm láska.

...Prečo to robí?... Musí jí to říct,teď hned,než ho opustí i poslední zbytek odhodlání.

"Ditka.....Miro"  promluvili oba současně a stejně tak se zarazili.

Dita se trochu stáhla a Miro se v touze mít vše už konečně za sebou nadechl.

"Mal by som...prišiel som..musím ti niečo povedať" koktal a jeho oči se zapíchly do desky stolu u kterého seděli.

"Co.."  zděšený Ditin tón se nedal přeslechnout,znala svého muže a okamžitě poznala,že děje něco zlého.

"Miro...." vyhrkla a upřela na něho strachem rozšířené oči.

...Ano nechtěla ho dlouho vidět...chápe,že mu ubližovala,ale potřebovala čas..nebylo lehké se tu se vším vyrovnat...přece jí nepřestal mít rád....teď když....srdíčko Ditě tlouklo na poplach a myšlenky se v hlavě tříštily jedna o druhou.

...NE ..budou mít přece holčičku....

Dita si olízla rty a s pohledem na Mirovu sklopenou hlavu se pomaloučku odsunula od stolu a opřenými dlaněmi o stůl se s troškou námahy postavila na nohy.

Na vteřinku se ještě otočila na dozorkyni,které tolik důvěřovala a bez které by tu dnes proti svému muži asi neseděla.Pomohla jí tolik věcí si srovnat a pochopit a která s úsměvem kývla hlavou.

"Miro..." špitla tiše Dita a dvěma pomalými krůčky obešla stůl aby se těsně u svého muže zastavila a dlaní přejela jeho  blond vlasy,kterých už se tak dlouho nesměla dotknout.

"Miro.." zopakovala tiše a doufala,že její muž konečně zvedne hlavu a podívá se na ní.

Nechtěla slyšet nic z toho co jí přišel říct,chtěla jen aby věděl,že ho stále miluje a brzy se jim narodí děťátko.

Dotyk Ditiny ruky projel Mirem jako životadárný impuls,tenhle pocit nezažil od jejich posledního milování. 

Cíti její blízkost a toužil se jí taky dotknout.

Pomaličku zvedl hlavu aby se své ženě mohl podívat do obličeje a stále ještě trošičku doufal,že bude schopný jí říct pravdu o Martině a jejím těhotenství.

"DITA..." doslova vyhrkl když první co jeho oči zaregistrovaly bylo její velké břicho.

"DITA.." vyhrkl znova a pocit,že už se v životě nedokáže přes skřečovvané hrdlo,nadechnout,paralyzoval celé jeho tělo.

"Čo,čo to..t ..o" konečně byl schopný,alespoň výdechu a s rozšířenýma očima zíral na Ditino velké břicho.

"Promiň,že jsem ti to neřekla dřív...budeme mít holčičku"  řekla Dita tichounce a vzala Mirovo tváře do svých dlaní.

"Preboha Dita,Ditka,Dituška" třásl se Mirovi hlas slzy,které se mu tlačily do očí se ani nesnažil zadržet.

Koutkem oka zaregistroval dozorkyni,která se k nim otočila zády a pokusil se zvednout na nohy o kterých byl přesvědčen,že ho v tuhle chvíli nedokáží unést.

"Dita..." pevně a přesto s věškerou něhou svou ženu k sobě přitiskl.

"Přečo si mi to nepovedala" podíval se jí do očí,když se po chvíli trochu odtáhl a levou dlaň přiložil Ditě na tvář.

Dozorkyně stále stála otočená zády a Miro aniž by čekal na nějaké svolení své rty lačně přitiskl na ty Ditiny.

"Moja...moja..moja..." šeptal jí přímo do úst,kterých se po tolika měsících nemohl nabažit.

"Já...promiň..nezlob se...já potřebovala jsem čas...víš tady..." snažila se Dita hledat slova,ale Miro jí položil ukazováček na rty.

"Šššš...už nič nehovor" zašeptal a znovu jejich rty spojil.

 

 

"Halooo doktor,potrebujem s vami hovoriť,dobrý deň" spustil Miro do mobilu sotva dosedl do auta a vytočil Mrázkovo číslo a konečně mu taky docházely všechny jeho narážky o tom jak už to nebude dlouho trvat.....

Miro kroutil hlavou nad svou nedovtipností a zapsal si termín návštěvy,na kterém se s advokátem domluvily.

"Musím niečo urobiť.." huhlal sám pro sebe a zamířil domů k Martině.

"Toto bude horšie.." vzdychl když odmykal byt a silně se zakousl do svého rtu.

Martina seděla na sedačce a při pohledu na její bledý obličej plný strachu a obav si Miro nebyl vůbec jistý jak a jestli vůbec začít..........

 

 

 

Diskusní téma: Počkám na tebe ?!?! 27.část

Datum: 05.09.2013

Vložil: Diana

Titulek: 27.

No úžasný! k dnešnímu dílu jsem usedala s velkým napětím a obavou co se stane, ale zatím se situace vyvíjí konečně tím správným směrem, jeden šok mají za sebou ...teď budou následovat další ... tak Miro směle do toho!
Nemá cenu opakovat co už napsali ostatní jen si nemyslím že by k Martině měl být vyloženě tvrdý, koneckonců zavařili si to spolu ... vina je na obou starnách, oba věděli dobře co dělají, ale měl by si s ní promluvit a v klidu jí vysvětlit jak se věci mají a o jakou budoucnost chce usilovat ... a na ní je jak se s tím vyrovná ... ale osobně taky čekám že hladce to rozhodně nepůjde.

Datum: 05.09.2013

Vložil: Lucy

Titulek: 27.

No konečně nějaký veselí dílek..:) jsem moc rada ze to takhle dopadlo a Miro to nestihl říct..:-) no myslím ze by Dite zatím o miminku s Martinou říkat neměl...

Datum: 05.09.2013

Vložil: https://miro-smajda-daily.blog.cz/

Titulek: 27.

Taky se mi dnešní díl strašně líbil, konečně se Miro snad začne chovat jako normální chlap a ne jako malé dítě, které má IQ houpacího koně.. chápu, že je pro něho důležitý i dítě Martiny...ale ona by neměla být, vzhledem kt omu, že miluje Ditu, která to nemá jednoduchý... o Martiny dítě by se určitě zodpovědně postarat měl, ale žádné útoky na Ditu kvůli nějaké mrše, která se ho snaží dostat do průseru a komplikace...vyřešit to půjde i jinak, ale ne tím směrem, že klekne před Martinou na kolena, to je totiž největší blbost, která mě tady dost zarážela.. a musím říct, že jsem ráda, kam se to vyvinulo.. Je mi jasný, že Martina bude dělat problémy, ale Miro by měl konečně začít používat rozum a přestat ze sebe dělat malý dítě, které neumí přemýšlet.. :) Dneska super! :) a souhlasím ještě s komentem od Sim, co se toho projevování citů k Martině týče.. :)

Datum: 05.09.2013

Vložil: Dany

Titulek: 27

Fantastický dílek..držela jsem palce, aby mu to řekla dřív, než on jí.A teď když mu to řekla, on by jí to rozhodně říkat neměl, zničilo by jí to..ona se k tomu kroku odhodlala a zjistila, že jí stále miluje, bylo to pro ní těžké..a tohle by byla velká rána na její psychiku. Já být Mirem, počkala bych s tím a nechala jí užívat si chvíli štěstí, potřebuje to. Na toto sdělení musí být velmi silná....:-)

Datum: 05.09.2013

Vložil: K.

Titulek: Počkám na tebe ?!?! - 27.část

Fantastický díl, to se ti moc povedlo! Reakce Mira mě překvapila (v dobrém slova smyslu). Moc krásně a procítěně napsané! Teď jen ta Martina tam figuruje a myslím si, že ona ještě udělá zle, ale kéž bych se mýlila ...

Datum: 05.09.2013

Vložil: Sim

Titulek: 27

KONEČNĚ!!!... nádherný díl!!!...i slzy jsem měla na krajíčku!...tak konečně to ví a reaguje přesně tak,jak jsem celou dobu čekala,že bude reagovat...a Martina?...doufám,že už k ní bude tvrdý!...(a už by se taky mohl dozvědět,že to nebyla náhoda,že je těhotná!)...sice nevím,jak to udělá,ale rozhodně by měl Martinu odstřihnout...a už jí žádné city neprojevovat!....stejně má před sebou ještě těžký úkol...říct Ditě,že bude mít ještě jedno dítě :(....snad to oba zvládnou!;)

Přidat nový příspěvek