Na tenkém ledě 32.část

12.06.2013 08:47

"Běžte ven" zavelel doktor na Janku,která zkameněle zírala na Mirovo nehybné tělo a sledovala jak lékař bere jeho  bezvládnou ruku a zkouší puls.

"Rozuměla jste mi..? zvedl hlas o trochu  víc a odhrnul Mirovi deku z prsou aby si na  nahém a vyzáblém hrudníku mohl poslecnout jeho srdce,které opět neuneslo nápor Mirových představ   a abstinenčních příznaků.

Janka sepjala ruce u svých úst a  pomaloučku se otočila ke dveřím do kterých právě vběhla sestra s jakýmsi stolkem na kolečkách,který už sám o sobě v Jance vyvolával pocit naprosté beznaděje.

 

Nikol seděla ve své lavici a snažila se vnímat,profesora,který právě vysvětloval novou látku z biologie.Stále pořád dokola si zakazovala myslet na Mira,který jí v jejích očích neodpustitelně zklamal.Stejně tak,ale nebyl jediný den kdy by se jejímu srdci nezastesklo po jeho přítomnosti,nežných dotecích a polibcích,které jen při pouhé vzpomínce na ně v Nikol probouzely vlnu vzrušení.

"Tak o čem jsme si teď povídali Tyšelová" plácl učitel před Nikol dlaní do lavice až leknutím nadskočila.

"Biologie..?" pípla Nikol a neměla naprosto ponětí která bije ani co profesor vlastně v hodině vysvětloval.

"NO,tak máme hodinu biologie,takže těžko probíráme rovnice" pronesl uštěpačně  a skoro celá třída se dala do smíchu.

Nikol stála ve své lavici se sklopenou hlavou a nejraději by teď vzala nohy na ramena a ze třídy jednoduše utekla.

Naštěstí se školou rozlehl zvonek,který oznamoval konec vyučování a Nikol si stále se sklopenou hlavou skousla spodní ret a doufala,že  už jí učitel nechá na pokoji.

"Doučit" plácl znova nečekaně do lavice a sklonil se k Nikol trochu blíž.

"Příště si vás vyzkouším" procedil jízlivě mezi zuby a  otočil se k Nikol zády.

 

Janka se otočila za zvukem dveří a vyděšeně pozorovala hlouček nemocničního personálu,který doprovázel sanitáře tlačící Mirovo lůžko ven z pokoje.

"Co mu je?" přiskočila Janka a zoufale sledovala Mirův naprosto bílý a nehybný obličej.

"Pan dokror vám poví" zvedla k ní oči sestra,která před tím vezla onen stoleček.

"Kam ho vezete?"  vydechla Janka  na lékaře,který z pokoje vycházel jako poslední.

"Převezeme ho teď na Jipku" řekl lékař naprosto neosobně a dál pokračoval v chůzi bez jediného pohledu,který by Jance věnoval.

"Pane doktore.." vyhrkla nešťastně Janka a zvedla za lékařem nervozitou se klepající ruku.

"Později.." odsekl lékař a Janka dál už jen mohla sledovat jeho záda.

 

Nikol se došourala domů a otrávěne hodila tašku za dveře.

"Nebudu na něj myslet,je mi fuk" zabrblala a svalila se na postel s pocitem ublížení.

..Myslí na MIra..pořád na něj myslí a nedává ve škole pozor a pak z toho má jen potíže.Miro,Miro,Miro nechce na něj myslet,ublížil jí,je to feťák,lhal jí,že je nemocnej a teď.. teď jí ani nenapíše nic,kašle na ní...mísily se v Nikol pocity a myšlenky se střídaly rychlostí blesku, cítila jak se jí hrnou slzy do očí a popotáhla jak malé trucovité děcko.

"Kašlu na něj" zabrblala znova ublíženě a otevřela svůj notebook v naději nějakého dreagování,stejně se,ale automaticky přihlásila na facebook a srdce se jí sevřelo.

...ZPRÁVA... projel Nikol celým tělěm rozžhavený blesk a myší najela na modrou obálku s červenou jedničkou a chviličku váhala než rozklikla.

"MÁŠ HO RÁDA?" Nikol zírala na na pár slůvek s podpisem Janka a nedokázala potlačit zklamání,které jí teď celičkou prostoupilo........

 

Pokračování příště...........

 

 

MOC PROSÍM O KOMENTÍKY,RÁDA BYCH VĚDĚLA JAK NA VÁS POVÍDKA PŮSOBÍ I PŘES TOHLE OŠIDNÝ TÉMA  DĚKUJI AUTORKA.

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Na tenkém ledě 32.část

Datum: 12.06.2013

Vložil: Diana

Titulek: Na tenkém ledě 32.část

Samozřejmě že i tahle tvá povídka je úžasná i když je to velice vážné a depresivní téma, bohužel je pravda že přesně takhle se to asi obvykle děje i když mě to někdy rve na kusy stejně ji ráda čtu. Je dobře že ses toho nebála a pustila ses do tohoto námětu protože je to v tvém podání neuvěřitelně skutečné a působivé. Romantických příběhů si můžeme přečíst nespočetně, ale tohle je zase něco jiného. Moc ti fandím a určitě piš dál, tvůj styl je nezaměnitelný (y)

Datum: 12.06.2013

Vložil: Maťka

Titulek: 32

Mne sa Tvoje pvoiedky veľmi páčia, sú zaujímavé, kde berieš také nápady? Vieš sa dobre vžiť do druhých ľudí, bol by s teba dobrá psychologička alebo socialna pracovníčka... Kebyže sú hlavným hrdinom neni Miro, ale nejaký fiktívny spevák, tak by Tvoje poviedky uspel i aj ako knižka alebo fil. . Ale drogy sú moc silná téma. .. Ale teším sa na ďalšie diely.

Inak nechceš písať jednorázovky na prianie?

P.S máš aj nejaké iné poviedky, alebo máš napísané výlučne tieto o Mirovi?

Datum: 12.06.2013

Vložil: Dany

Titulek: 32.díl

Píšeš skvěle, téma není sice nic moc pozitivní, ale vnímám to bohudík, jen jako fantazii, protože realita, by byla víc než depresivní. Takhle je to super počteníčko se vším, co má správná povídka mít..dokážeš vtáhnout do děje a navodit emoce..moc dobře to umíš..Nikol se určitě vzpamatuje a pomůže mu se zase postavit na nohy..už bych ho nenechala znovu se do toho dostat..teď už to doufám bude jen lepší. Díky, těším se na další dílek..ty naše skvělá spisovatelko.:-)

Datum: 12.06.2013

Vložil: Peggy

Titulek: 32.

Chci věřit, že tuhle povídku přežije jak Miro, tak já ;-)
Je to síla! Píšeš to dobře, ikdyž velmi tvrdě ... ano .... tak to končívá .... ale snad v tomto případě skončí jen to zlé :P

Datum: 12.06.2013

Vložil: Vedži

Titulek: Na tenkém ledě 32.část

Strašně mě baví číst tvoje povídky, chudák Miro... ale štve mě Nikol, má ho ráda, tak co pořád řeší???? :)))

Datum: 12.06.2013

Vložil: Lucy

Titulek: 32

Opet dokonale :))) ... vzdy se tesim na dalsi dil! :) ... mas uzasne pribehy.. skutecne, uveritelne napsane :) Nikol!! Bozeee :D :\

Datum: 12.06.2013

Vložil: Helča

Titulek: 32

no fakt ta Nikol je slípka

Datum: 12.06.2013

Vložil: Jaňule

Titulek: 32.část

ta Nikol je děsná

Datum: 12.06.2013

Vložil: https://miro-smajda-daily.blog.cz/

Titulek: Na tenkém ledě 32.část

Noo, tak doufám, že už za ním Nikol konečně půjde, akorát mě mrzí, jestli ho uvidí zrovna v takovém stavu a na JIPce.. :) Těším se na další :)

Přidat nový příspěvek